vrijdag 29 november 2019

Schiermonnikoog 26 November 2019 : Kan het nog minder?

Kan het nog minder gingen we ons afgelopen dagen afvragen… Jawel dus. Er is amper iets te horen in het terrein, zelfs het grootste deel van de Waterrallen lijkt inmiddels vertrokken. De eerste ronde levert helemaal geen vangsten op ( alleen secties 1 / 2 /3 en de grofmazige netten en hijsnetten staan nu nog open ) , maar na het blaadjes plukken in de grofmazige netten komen we van de tweede ronde terug met 3 Merels, 2 Winterkoningen en een Waterral. Maar dat zou uiteindelijk dan ook vrijwel de gehele dagvangst betekenen.

Dus hebben we vandaag dan ook alle resterende netten op de hijsnetten na binnengehaald. Maar goed ook want er komen 2 dagen met vooral nat weer en wind aan.

In het Elzenbos was vanmorgen enige tijd weer een Pestvogel aanwezig. Gedurende ongeveer een half uur liet ie zich luid rinkelend horen op een aantal hoge plekken in het bos achter het veldlab, zo ook enige tijd in de omgeving van hijsnet X. Maar ja, zo mooi mocht het verhaal verder niet worden…

Aan het eind van de middag heb ik nog een begin gemaakt met het weghalen van de eerste Rallenkooi en de dakgoot ontbladerd en ontstopt. 2 mistnetten kwamen zo groen van de alg uit het veld dat we ze een wasbeurt hebben gegeven. Morgen tijdens de regen vogelzakjes wassen en bij gelegenheid verder met ontmantelen van de volgende kooien.

Dagtotalen (Nieuw geringd / teruggevangen):
-------------------------------------------

Merel 2 / 1
Pimpel 0 / 1
Waterral 1 / 1
Winterkoning 0 / 2
------------------------------------------
Totaal 3 nieuw geringd en 5 terug
gevangen is 8 vogels.

Geen opmerkingen: