zaterdag 16 november 2019

Zaterdag 16 November 2019 : Op naar Schiermonnikoog !

Vanmorgen op tijd uit Goor vertrokken voor... jawel, het is alweer zover, de afsluitende vangperiode voor het najaarsseizoen 2019 op Schiermonnikoog.Onderweg genoten van de meest prachtige kleurrijke boompartijen met vooral Beuk en Berk vol in de zon in de meest knallende kleuren geel en oranje met op de achtergrond in Noordelijke richting dreigend donkere lucht. Het was al aangekondigd in de weersverwachting, in het Noorden kans op natte sneeuw.... Dat zou uiteindelijk enorm meevallen.

Om 13:30 uur arriveren Henri en Hanneke, aangevuld met Jan Visser en z'n partner Marije. Het is zwaar bewolkt, maar nog steeds droog. Wel is er inmiddels een windje op komen zetten van 3 bft. Meteen beginnen we met het openschuiven van de netten. In doldriest enthousiasme schuift Jan ook de netten van sectie 6 open ; waren we in ieder geval verzekerd van werk in de volgende ronde…..

Enfin, we merken dat het in het Glop wel heel erg rustig met vogels is. De vangsten in de middag zijn dan ook marginaal te noemen. Wel vangen we in één van de rondes een drietal Putters bij elkaar in 1 net van sectie 4. 1 daarvan droeg al een ring van eerder dit seizoen. De laatste ronde levert nog een terugvangst van een Vink en dito Winterkoning in de netten op en in de inloopkooi van sectie 0 toch nog 3 Waterrallen. In de avonduren komen er nog 6 Houtsnippen het gebouw binnen. De wind is tot in de late avonduren blijven doorstaan, maar de verwachtingen voor morgen zijn dat ie richting zoekend zal worden en flink zal afnemen.
We zijn benieuwd.


Dagtotaal (Nieuw geringd / teruggevangen):
-------------------------------------------------------

Houtsnip 7 / 7
Keep 2 / 1
Koolmees 1 / 1
Koperwiek 1 / 1
Merel 1 / 1
Pimpelmees 1 / 2
Putter 3 / 2
Roodborst 3 / 3
Sijs 3 / 3
Vink 4 / 4
Vuurgoudhaan 1 / 1
Waterral 3 / 2
Winterkoning 1 / 1
-------------------------------------------------------
Totaal: 24 nieuw geringd, 14 teruggevangen = 38 vogels.

Geen opmerkingen: