donderdag 24 oktober 2019

Vlieland 14 Oktober 2019. En toen werd het druk...

met een hink stap sprong....

Op 14 Oktober hadden we eindelijk de doorbraak naar een betere vangdag. Er kwam weer beweging in de zaak. Meteen in de ochtend begonnen er Koperwieken binnen te komen. Iedere keer weer prachtig om die golven van groepjes Kopers over het duin te zien aankomen en over de struiken te zien scheren. Samen met de later op de ochtend inzettende late aankomst werd het de eerste echt goede aankomstdag van Koperwiek.
Naast deze Koperwiekenpiek ook nog steeds, voor hier zeker, stevige trek van Sijzen en Vinken.

In de middaguren vlogen er 2 B/52 bommenwerpers laag rondjes boven het eiland. Nou doen ze dat wel vaker, maar dan op een hoogte dat je er niks van merkt. Zo niet vandaag dus.

We hadden tevens nog een andere aviaire bezoeker in - boven de polder. Een juveniele Torenvalk stond regelmatig te bidden in de polder, heeft enige tijd in het hout van de Vinkenbaan gezeten en bezocht meerdere netstokken om even vanaf het topje te kijken of er nog iets van haar gading in de netten zou verschijnen. Het werden een paar onderhoudende uurtjes. Ook andere roofvogelsoorten als Sperwer, Havik, Slechtvalk, Smelleken en Buizerd waren goed vertegenwoordigd al was het niet in aantallen.

De avonduurtjes brachten nog een piek in vertrekkers en slapers en zorgden er dus voor dat de warme hap deze avond traditioneel laat op tafel stond...

Dagtotalen )Nieuw geringd - Teruggevangen:

Waterral 2 - 0
Pimpel 5 - 3
Koolmees 2 - 4
Tjiftjaf 3 - 0
Bladkoning 2 - 1
kleine Karekiet 1 - 0
Zwartkop 25 - 0
Vuurgoudhaan 1 - 0
Goudhaan 18 - 0
Winterkoning 3 - 3
Merel 3 - 1
Koperwiek 151 - 2
TOTAAL


Geen opmerkingen: