woensdag 13 september 2017

Vlieland 11 September 2017 : vangen na een onstuimige nacht.

Afgelopen nacht was het uitgesproken beestenweer. Harde wind en elkaar met grote regelmaat opvolgende regenbuien teisterden het eiland. Dat werd dus uitslapen vanmorgen, maar tegen een uur of 10 knapte het toch dusdanig op dat het ons de moeite waard leek om maar naar de baan te fietsen en te kijken welke netten dusdanig in de wind stonden dat we er mee zouden kunnen vangen.
Op de Vinkenbaan aangekomen bleek 1 staak van het hout te zijn omgewaaid en dwars over de vinkenbaan te zijn gevallen. Dat was het nieuws dan van het schadefront.. voor de rest niks aan het handje.


Foto : lichte stormschade op de vinkenbaan.

We hebben een deel van de netten (circa 200 meter) op kunnen zetten. De vangsten vielen natuurlijk wel tegen, al was het alleen al omdat we met de gedwongen late start de beste uren van de dag al hadden gemist. Maar goed, er verschijnt in ieder geval geen nul op papier vandaag....
De teruggevangen Pimpels van vandaag betroffen beide vogels uit het lokale nestkasten-onderzoek van het NIOO; 1 van beide was een adulte vogel en de eerste van deze periode met kleurringen.


Foto : Parasolzwam. Yes..... open !


Dagtotalen (nieuw geringd / teruggevangen):
-------------------------------------------

Pimpelmees - / 2
Fitis 3 / 1
Tjiftjaf 1 / -
Rietzanger 1 / 1
Zwartkop 3 / -
Tuinfluiter 1 / -
-------------------------------------------
Totaal: 13 exemplaren, 6 soorten, 2:15 uren

Geen opmerkingen: