vrijdag 2 december 2016

Schiermonnikoog 2 December 2016 : verder met opruimen..

Verder met afbouwen…. Een heerlijke dag, de wind is zo goed als teruggevallen naar 0 bft en het grootste deel van de dag kan ik opruimend en snoeiend doorbrengen onder een lekker najaarszonnetje. Wat vogels betreft weinig nieuwe ontwikkelingen. Met dat verschil dat er weer wat meer Sijzen, Barmsijzen en Vinken lijken rond te vliegen en dat ze langzamerhand wat makkelijker naar beneden lijken te willen komen. Maar ja, met de harde wind van gisteren is er natuurlijk ook het nodige elzenzaad op de paden terecht gekomen….
Foto : Sijs - man (Carduelis spinus).

Tijdens de tweede ronde komt er een Pestvogel overvliegen richting het dorp. Later op de dag vliegen er ook verspreid over de dag enkele witte kwikstaarten rond het vangterrein en bij de boerderij van Visser. De siberische Tjiftjaf van 11 November wordt nog weer teruggevangen en verkeerd nog steeds in puike conditie. Verder is er op gebied van de vangsten niet zo heel veel te vermelden, of het moet de vangst van een nu na 4 maanden continu vangen nog steeds ongeringde Koolmees met vetgraad 3 op de schaal van 5 zijn……. OEPS !
Foto's : siberische Tjiftjaf (Phylloscopus collybita tristis).

Aan het eind van de middag komt Kees van Kleef met familie nog even het gebouw binnenvallen om Tie-rips af te leveren….. Ze zitten een weekend in een huisje op het eiland en dan kun je het gebouw natuurlijk niet links laten liggen….

Van de opstelling staan nu nog slechts de netten van secties 2 en 7 , de grofmazige netten (nu er toch geen wind is….) en de 5 rallenkooien.

Dagtotalen (nieuw geringd / teruggevangen) :
-------------------------------------------------

Koolmees 1 / 2
Sijs 4 / -
Vink 4 / -
Waterral 3 / 2
Goudhaan - / 1
Merel - / 5
Roodborst - / 3
Siberische Tjiftjaf (ssp. tristis) - / 1
Winterkoning - / 2
------------------------------------------------
totaal 12 nieuw geringd en 16 teruggevangen =
28 vogels in 16:45 uur.

Geen opmerkingen: