zondag 5 april 2015

Goor/Raalte/Vlieland: terugblik afgelopen 2 maand, deel 1.

Hoogst tijd alweer om eens een keer weer iets van me te laten horen. Het waren niet de prettigste maanden van m'n leven, 2 sterfgevallen in mijn familie, 2 overleden voormalig nestkastcontroleurs en 2 sterfgevallen in Hanneke's familie- en vriendenkring in 1 winter gaan je in niet in de koude kleren zitten. Dat hakt er samen met de toch al dramatische financiële situatie psychisch flink in.
gelukkig zitten we weer op de goede weg met de nadering van het voorjaar. We trekken er weer op uit en dat helpt....

we hebben ook bepaald niet stilgezeten op vogelgebied.

Snoei- en vergaderweekend ringgroep Vinkenbaan Vlieland.
Op de grens van Februari en Maart ben ik weer naar Vlieland geweest waar we met de bijna voltallige ringgroep op de Vinkenbaan weer ons jaarlijkse snoeiweekend hebben gehouden. We hebben heel wat wilgenhout gesnoeid, een vrachtwagen zand op de paden onder de netten gekruid en de zonnepanelen verplaatst naar het dak van de vinkershut. we kunnen er het komende najaar weer tegenaan. Eerst moet er maar rust op de baan zijn voor het broedseizoen.


Foto: Opknapbeurt voor de vinkershut.


Foto: Zilvermeeuw met alleen nog 1 kleurring, aluminium ring is reeds verloren.


Foto: love.....


Foto : ... and hate.

Onderweg terug van het eiland hebben we op de rustige Zondagmorgen helaas nog heel wat verkeersslachtoffers kunnen tellen, vooral in Friesland was het een drama. 9 kerkuilen, 3 ransuilen, enkele buizerden en meerdere meeuwen.


Foto: 2 dode kerkuilen tegelijkertijd ter hoogte van een viaduct met haaks staand landschapelement naast de weg, een dodelijke val voor uilen.


Foto : Ransuil, verkeersslachtoffer in Friesland.

Nestkasten NIVON-Goor in GPS.
Deze winter zijn we begonnen met het in GPS vastleggen van de posities van alle circa 900 mezen-nestkasten van de vogelwerkgroep NIVON Goor. Een heel karwei, maar uiteindelijk zullen we in de nabije toekomst veel beter onze ringgegevens maar ook de broedselgegevens digitaal kunnen verwerken. Na de mezenkasten zullen de kasten voor Bosuil, kerkuil, steenuil en torenvalk volgen.
Foto: soms is het niet alleen inmeten, maar ook meteen de nestkast verhangen omdat de boom gekapt gaat worden.....

later meer......1 opmerking:

Birdringal-andalus zei

Beste Henry, juichen omdat het leven neemt vele bochten. Ik hoop dat u en de uwen veel vrede kracht om deze nieuwe year.With geconfronteerd deze wens ik stuur een dikke knuffel voor jou en je familie. Fernando Gavilan.