zaterdag 31 januari 2015

Goor: een nieuwe start voor de vogelwerkgroep.

In December 2014 zijn we flink druk geweest met het leegruimen van de zolder van de Laarschool in Goor. Op de zolder was de vogelwerkgroep van NIVON Goor al weer een jaar of 10 gehuisvest met de timmerwerkplaats waar we ieder winter vele tientallen nestkasten timmerden. Een stuk of 1000 nestkasten voor mezen, bonte vliegenvangers, boomklevers, steenuilen, kerkuilen en torenvalken die nu in de omgeving van Goor hangen hebben daar hun oorsprong. Ook werden er jaarlijks vele kasten die op welke manier dan ook averij hadden opgelopen of deels waren aangetast door de tand des tijds gerepareerd.
In het kader van het onmogelijk maken van veel verenigingswerk (de geldkraan voor sociaal cultureel werk is door de gemeente 100% dichtgedraaid) zijn alle verenigingen die in de oude school gehuisvest waren de huur opgezegd door de gemeente Hof van Twente omdat de gemeente het gebouw in de verkoop gooit in het kader van bezuinigingen en een begrotingstekort. Tja, dat krijg je als de kachel in zo'n gebouw bijvoorbeeld permanent op een graad of 23 staat....
We zaten dus met een probleem want helpen met zoeken naar andere huisvestingsmogelijkheden was er ook niet bij. Gelukkig hebben we via de uilenwerkgroep om 5 voor 12 een oplossing kunnen vinden en zijn we verhuisd naar een werkplaatsje op het erf van de geitenfokkerij van de familie Veelers in Hengevelde. We kennen de plek en de familie al meerdere jaren vanwege het warme welkom dat zij al jaren aan een paartje kerkuilen in twee van hun schuren bieden.
Voordat we in staat waren om te verhuizen moest er nog wel eerst flink de bezem door de werkplaats, maar na het verwijderen van bergen stof en zaagsel was er weer enige plek en hebben we al onze spullen een plaatsje kunnen geven.
Het resultaat is er naar en we hopen dat we er nog vele jaren kunnen vertoeven en dat menig nestkast de werkplaats mag verlaten.


Foto's : onze nieuwe werkplaats, nu nog schoon maar hopelijk ligt de vloer snel vol met houtkrullen en zaagsel.

Geen opmerkingen: