donderdag 30 januari 2014

Goor. Verhuisd naar de Leliestraat !

Zo, dat is lang geleden dat ik een bericht geplaatst heb.... Dat had dan ook wel zo zijn reden. Er heeft namelijk een verhuizing naar een andere woonstede plaatsgevonden en dat gaat natuurlijk ten koste van heel veel vrije tijd.
Maar goed, inmiddels raken we een beetje gesetteld en heb ik voldoende ringspullen bij elkaar kunnen terugvinden om een vangsessie in de nieuwe achtertuin te houden.
Het weer van de dag werd eigenlijk net iets te veel overheersd door windvlagen waardoor de vogels de netten toch goed in de smiezen hadden en ze regelmatig goed wisten te ontwijken. En dat terwijl ze hier nog nooit eerder een mistnet hebben gezien (ga ik tenminste van uit......).
Maar goed, met een tuin van 27 meter diep rekenen we er op dat we hier nog wel een goede steekproef kunnen gaan doen voor het avifaunistische bevolkingsonderzoek. De wijk is een oude wijk die jarenlang de woonring rondom het centrum van Goor vormde. Oude woningen dus en de wijk is bekend om de vanouds goede aantallen gierzwaluwen die nog goed onder de vele verschillende daktypes terecht kunnen om te nestelen.
Veel huizen kenmerken zich ook door diepe tuinen (soms oplopend tot 80 meter met nog heel wat hoogstamfruitbomen) en daarbij is het ronduit verbluffend hoe weinig verharding er (tot op heden) in de rondom liggende tuinen aanwezig is. wat ons betreft : houden zo !Dagtotalen (nieuw geringd / teruggevangen) :
--------------------------------------------
Turkse Tortel 1 / -
Merel 4 / -
Pimpelmees 2 / -
Koolmees 10 / -
Vink 3 / -
--------------------------------------------
Totaal: 20 exemplaren, 5 soorten, 9:55 uren.

2 opmerkingen:

Sjerp Weima zei

Veel geluk ín en mooie vangsten achter je nieuwe thuis.
Met een groet, Sjerp

Dział Przyrody MŚO zei

Great place to catch birds. We envy you ...
Best regards