zaterdag 24 november 2012

23 November 2012 , Schiermonnikoog: de nachtkaars dooft langzaam.

We hebben vanmorgen de eerste ronde kunnen lopen onder een prachtig opkomende zon met prachtig licht uitgestrooid over het eiland. Daarna zou het snel anders worden, nog net voor de uit het westen naderende regen uit hebben we nog een paar vogels kunnen vangen met de resterende netten van sectie 7 en de laatste 3 netten van sectie 3.



Wederom waren er merels aan het binnenkomen en een aantal hingen er in de resterende netten. Tevens kwamen er ook nog wat koperwieken binnen, maar in beperkte aantallen en zoals gebruikelijk zaten deze vogels meteen hoog in de bomen, onvangbaar.

In de rallenkooien hadden we gewoon wel weer waterrallen, maar ook bij die soort wordt het minder. Ditmaal haal ik er nog 5 uit 2 van de 4 kooien. Om circa 09 uur begint de aangekondigde regen ons te bereiken en hebben we een half uurtje daarna alle netten binnen aan de waslijn hangen. Het seizoen zit er wat de netten betreft dus op, tijdens het opruimen van de gehele opstelling vangen we met de kooien nog even een paar dagen door. In de loop van de middag is het weer droog en kan er nog de nodige hardware (lees: netstokken en dergelijke) uit het veld naar binnen worden gehaald. In de laatste avondronde is het heerlijk stil en rustig in het vangterrein; de al weer bijna volle maan zit in een nest van nevel en in de polder hoor je nog steeds actieve kieviten. De eenden hebben het ook al door dat er geen netten meer staan want er vliegt een wilde eend op van de glopsloot. Voor het slapen gaan vangen we nog 2 waterrallen, morgen gaan we waarschijnlijk het magische geluksgetal 777 passeren.

Foto: eind van het ringseizoen 2012.

Dagtotalen
nieuw geringd / teruggevangen:
---------------------------------------

merel 7 / 0
pimpel 0 / 1
vink 1 / 0
waterral 7 / 0
winterkoning 1 / 0
---------------------------------------
Totaal 17 vogels waarvan 16 nieuw
geringd en 1 terugvangst.


Helaas heb ik wegens een storing bij blogger de foto's van vandaag (nog) niet kunnen plaatsen, excuses hiervoor.

1 opmerking:

Linda zei

Hello from Montreal, Canada. Beautiful photos!