dinsdag 13 september 2011

Vlieland: en weer een off-day....

De wind is afgelopen nacht opnieuw verder aangewakkerd, om 05 uur stond er maar liefst 8 bft. Geen weer om vogels te vangen met mistnetten dus...
als alternatief hebben we vandaag om het nuttige met het aangename te verenigen een wandeling gemaakt. Bij vertrek zagen we ter hoogte van de (voormalige) slagboom aan het pad naar de Zwaluw een vogel uit de dichte vegetatie opspringen; een KWARTEL ! Jeetje, leuk zeg. Voor mij een nieuwe Vlielandsoort. De vogel vliegt naar de overkant van het klinkerweggetje en daar zien we hem nog 1 keer wegvliegen naar de noordzijde van het bomenland. Heel goed is hierbij het karakteristieke vliegsilhouet te zien. Na deze heel leuke waarneming zijn we over het strand achter het posthuys naar het dorp gelopen om daar boodschappen te halen. ook op het strand ging het vanzelfsprekend best tekeer. Het hoogwater had duidelijk extra verhoging en we liepen aanvankelijk over ene strand van amper 40 meter breed. De dammen waren ook niet zichtbaar maar daar kwam na ongeveer een uurtje lopen snel verandering in.


Foto: Kop Zeebaars.


Foto: Olieveer.


Foto: strandtagliatelli.

Veel vogels waren er niet te zien, zelfs de zeevogels zoeken rustige plekken op. toch hebben we onderweg kunnen genieten van enkele 10-tallen drieteenstrandlopertjes, 3 paarse srandlopers een stuk of 10 scholeksters, circa 100 eidereenden en een honderdtal zilver- en kleine mantelmeeuwen. Verder ook nog 3 grote mantelmeeuwen en vlakbij het hotel Seeduyn op het strand een hybride bonte x zwarte kraai samen met een zwarte kraai. We zijn door het bos naar de vuurtoren geklommen alwaar net een filmploeg met opnamen voor een nieuwe tv-serie bezig was. Daarna zijn we het dorp ingelopen, hebben boodschappen gedaan en zijn vervolgens met de bus weer terug naar het Posthuys gereden.
Morgen maar weer eens zien of het dan wel vangbaar weer is, goede hoop daarop hebben we niet, de verwachting is dat er dan nog steeds 8 bft uit het westen zal staan.

Geen opmerkingen: