vrijdag 9 oktober 2009

De lucht zit vol....

Vandaag, een dag voor het vertrek van de volgende ringperiode op Vlieland blijkt de lucht gevuld te zijn met vogels. Vanmorgen vroeg zat West-europa al vol met vogels op een hoogte van 5000 tot zelfs 7000 voet boven Zuid-limburg en oost-België. Zie onderstaand een grafische weergave van de dichtheden.

Het kan maar zo zijn dat die vogels bij daglicht al een eind verder zijn dan Noord Nederland, maar we kunnen niet zien wat er op dat moment nog boven de Noordelijke Noordzee vliegt. Een alles of niets-situatie dus.. Gisteren was het op Vlieland al een ALLES-situatie. Gerrit Bochem werd overspoeld door roodborsten en kreeg er in de ochtenduren maar liefst 334 in z'n netten. Dat leidde tot lichte paniek, want nog zo'n ochtend en de ringen zijn op... Holmer ging dus spoorslags naar de ringcentrale om 3500 ringen bij te kopen; laat nu de vogels maar komen was zijn reactie.

Nu vertrekken Hanneke en ik eerst naar De Bree om daar paddenstoelen te gaan inventariseren met de heer Ligterink uit Rijssen. Later meer daarover.

Geen opmerkingen: